Vanaf zaterdag wordt het kouder

Vanaf zaterdag wordt het kouder

Deze namiddag blijft het, afgezien van een kleine kans op een bui op de Ardense hoogten, droog. Het wordt wisselend of hier en daar nog zwaarbewolkt. De maxima schommelen van 12 of 13 graden aan zee tot plaatselijk 18 graden in regio's waar de opklaringen voldoende breed zijn. Morgen wordt het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Een donderslag is niet geheel uitgesloten. Op het einde van de namiddag wordt het meestal droog over het uiterste westen. We halen maxima van 10 tot 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen tot het noordwesten.

Vrijdag verwacht het KMI een afwisseling van zon en wolken. Vooral in de namiddag en aan het begin van de avond ontstaan er enkele buien. Het is vrij fris voor de tijd van het jaar met maxima van 8 of 9 graden op de Ardense hoogten tot 13 of 14 graden over het zuidwesten.

Zaterdag stroomt er koude lucht van polaire oorsprong over ons land. Het wordt dan zeer wisselvallig met opklaringen en stapelwolken waaruit soms stevige buien vallen met kans op onweer en korrelhagel. Het is ronduit koud voor de tijd van het jaar met maxima van 2 of 3 graden in de Hoge Venen tot 9 of 10 graden in het centrum.

Zondag krijgen we een afwisseling van opklaringen en wolken. Er vallen nog enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het wellicht droger vanaf het noordwesten. Het is aanhoudend zeer fris met maxima van 6 tot 12 graden. Er is nog steeds kans op lichte nachtvorst.

Maandag is het wisselend tot soms zwaar bewolkt. Slechts hier en daar kan er nog een bui vallen. We krijgen maxima van 6 tot 13 graden bij een overwegend zwakke westen- tot noordwestenwind.

bron: Belga