Touring voorspelt druk paasweekend op de Europese wegen

Touring voorspelt druk paasweekend op de Europese wegen

Touring verwacht voor autorijdende vakantiegangers een rustig begin van de paasvakantie. Tijdens het paasweekend en de dagen ervoor en erna - van donderdag 18 april tot en met maandag 22 april - zullen er wel veel files zijn op de Europese wegen. De mobiliteitsorganisatie spreekt dan van een "rood" weekend. Tijdens het eerste weekend van de paasvakantie, van vrijdag 5 april tot en met zondag 7 april, voorspelt Touring in België druk verkeer met kans op filevorming ("oranje") op vrijdagmiddag en -avond en zaterdagvoormiddag richting de kust en de Ardennen. Ook in Zwitserland worden vrijdag en zaterdag "oranje" dagen. Op zondag en tijdens het volledige weekend elders in Europa worden geen problemen verwacht ("groen"). "België is een van de weinige landen in Europa met schoolvakanties. Elders begint de paasvakantie later", klinkt het.

Het weekend erop, vrijdag 12 tot en met zondag 14 april, zal er volgens Touring al meer verkeer zijn. De mobiliteitsorganisatie spreekt van "oranje" dagen op vrijdag en zaterdag, met druk verkeer met filevorming in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Enkel in Frankrijk wordt vlot verkeer verwacht ("groen"). Op zondag zouden er geen problemen zijn.

Rond Pasen voorspelt Touring wel grote hinder ("rood"). In België verwacht Touring voor het vertrek de grootste drukte op vrijdag vanaf de late voormiddag en op zaterdagvoormiddag. De organisatie raadt vakantiegangers daarom aan om vrijdagochtend vroeg ofwel later op de avond te vertrekken. Op zaterdag stellen toeristen hun vertrek liever uit tot de middag. Voor de terugkeer wordt het in ons land vooral druk op paasmaandag vanaf de late namiddag en avond.

Tijdens het paasweekend voorspelt Touring voor het vertrek "rode" dagen in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië en "oranje" dagen in Duitsland. De terugkeer op paasmaandag is een "rode" dag in Frankrijk en een "oranje" dag elders in Europa.

bron: Belga