Tien enorm succesvolle mensen die hun hogere opleiding niet afmaakten

Tien enorm succesvolle mensen die hun hogere opleiding niet afmaakten

Natuurlijk verhoog je je kansen op een job met een hogere opleiding. Maar als alles even tegenzit, is het fijn om te weten dat je dat papiertje niet nodig hebt om succes te kennen. Naast Oprah Winfrey en Steve Jobs zijn er nog een paar opmerkelijke mensen die gestopt zijn met hun studies.

  1. Ellen Degeneres, talkshowhost

AFP / K. Winter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Degeneres is één van de meest succesvolle komieken en presentatoren in de geschiedenis van Hollywood. Ze had zich ingeschreven in de universiteit van New Orleans, maar stopte al na één semester. Ndat ze een tijdje huizen schilderde en stofzuigers verkocht, vond ze haar ding met stand-up comedy in de jaren 80. Tegen de jaren 90 had ze al haar eigen sitcom.

2. Anna Wintour, hoofdredactrice van Vogue

AFP / G. Kirk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De befaamde hoofdredactrice wordt gezien als hét voorbeeld als het aankomt op mode. De Britse maakte haar middelbare school af, maar studeerde niet verder. Als dochter van een redacteur, klom ze snel op in de journalistieke wereld.

3. Steve Jobs, oprichter van Apple

AFP / J. Sullivan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het brein achter Apple kon op veel vlakken een rebel genoemd worden en dat geldt ook op het vlak van onderwijs. Hij schreef zich in aan Reed College in Oregon, maar stopte al na één semester. Vervolgens trok hij naar India om zich daar in de oosterse spiritualiteit te verdiepen vooraleer terug te keren naar de Verenigde Staten om zijn vriend Steve Wozniak te overtuigen om mee een bedrijf op te starten.

4. Michael Dell, oprichter van Dell

AFP / D. Angerer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dell toonde op vroege leeftijd al interesse in computers. Zijn ouders wilden liever dat hij dokter werd, dus schreef hij zich in aan de universiteit van Texas om geneeskunde te studeren. Hij vertrok na één jaar omdat zijn bijbaantje waar hij oude computers herstelde zo succesvol werd. Vandaag staat hij aan het hoofd van Dell Technologies.

5. Kim Kardashian, televisiepersoonlijkheid en socialite

AFP / A. Weiss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kim Kardashian en haar familie worden vaak beschuldigd van beroemd te zijn zonder talent te hebben. Talent of niet, de vrouw van Kanye West heeft een nettowaarde van zo'n 175 miljoen dollar (150 miljoen euro). Ze heeft een kortstondige academische carrière genoten in Los Angeles, waarna ze zich focuste op haar realityprogramma. Ze gaf wel aan haar studies terug te willen oppikken als ze wat ouder is of zelfs een diploma rechten te willen behalen.

6. Bill Gates, oprichter Microsoft

Belga / T. Roge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bill Gates is zowat het bekendste voorbeeld van iemand die het gemaakt heeft zonder diploma. Toen hij aankwam bij de universiteit van Harvard, programmeerde hij al vijf jaar lang computers. Hij stopte in 1975 met zijn studies om zich fulltime op Microsoft te richten. Die beslissing was het begin van een succesverhaal voor Gates, die jarenlang de rijkste man ter wereld was.

7. Oprah Winfrey, talkshowhost

AFP / J. Medina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winfrey's passie voor media uitte zich al in de middelbare school. Zo zat ze in het debatteam en werkte ze voor een lokaal radiostation. Toen ze in haar tweede jaar zat in de universiteit van Tennessee, kreeg ze een job aangeboden bij een lokaal tv-station. Ze stopte met haar studies om haar mediacarrière te starten. Een slimme gok, als je het ons vraagt!

8. Daniel Ek, oprichter van Spotify

AFP / D. Emmert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2005 liet Ek zijn studies als ingenieur na acht weken achter zich. Hij werkte daarna voor verschillende websites en startte ook zijn eigen online marketingbedrijf Advertigo op. Ek verkocht de zaak later door aan het Zweedse bedrijf Tradedoubler. Met de oprichter van die laatste bundelde hij vervolgens de krachten om in 2008 Spotify op te richten. De streamingwebsite werd enorm populair en Ek mocht zich een paar jaar later miljonair noemen.

9. Evan Williams, oprichter van Twitter

AFP / B. Barket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Williams groeide op in Nebraska waar zijn familie een boerderij bezat. Hij studeerde drie semesters aan de universiteit van Nebraska vooraleer hij er de brui aan gaf. Williams was een freelance programmeur voor Hewlett-Packard en Intel voor hij een job bij Google kreeg. Later nam hij ontslag bij Google om Twitter op te richten en sindsdien is hij biljonair.

10. Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook

AFP / P. Marotta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zuckerberg lanceerde Facebook voor het eerst vanuit zijn kamer in de universiteit van Harvard. Hij verliet de universiteit om zich te kunnen focussen op wat nu 's wereld grootste sociale netwerksite is. Zuckerberg is nu één van 's werelds jongste biljonairs die zelf hun succes maakten.