Seth Rogen onder vuur na uitspraak over American Sniper

Seth Rogen onder vuur na uitspraak over American Sniper

Op zondag tweette hij dat hij vond dat American Sniper hem herinnerde aan Pride Nation's, een Nazi-propaganda film over een sluipschutter die te zien was in Inglourious Bastards van Quentin Tarantino. De tweet van Rogen werd meteen opgepikt door tal van media, waaronder TMZ, The Hollywood Reporter, USA Today, The Daily Beast en Fox News. Op Twitter werd Rogen aan de schandpaal genageld voor de link die hij durfde leggen tussen American Sniper en Nazi-propaganda.

— Seth Rogen (@Sethrogen) 18 januari 2015

Gisteren legde Rogen zijn intentie achter zijn eerste tweet uit en in een tweede haalde hij uit naar de Amerikaanse media.

I just said something "kinda reminded" me of something else. I actually liked American Sniper. It just reminded me of the Tarantino scene.

— Seth Rogen (@Sethrogen) 19 januari 2015

— Seth Rogen (@Sethrogen) 19 januari 2015

Seth Rogen is niet de enige die zich verwikkelde in de controverse omtrend American Sniper. Michael Moore, wiens oom tijdens wereldoorlog II werd neergeschoten door een sluipschutter, schreef eerder al dat hij vindt dat sluipschutters lafaards zijn die iemand in de rug schieten. Moore maakte echter geen rechtstreekse link met de film van Clint Eastwood.