Pendelende ambtenaren

Pendelende ambtenaren

Célestin Moulart (links)

31 jaar, Doornik

Selectie- en loopbaancoach verantwoordelijke bij de FOD Financiën

 

Hoe pendel je naar het werk?

"Na het uittesten van de wagen en de scooter neem ik nu de trein naar het werk. Het is handig om tegelijk wat te kunnen werken of lezen, maar het is vooral ideaal om mij te ontspannen."

Wat doe je precies?

"Ik ben verantwoordelijk voor selecties binnen de FOD Financiën. Samen met een team van tien medewerkers zorg ik – in samenwerking met Selor – voor de werving van toekomstige werknemers. Mijn taken zijn divers: het ontwikkelen en publiceren van jobaanbiedingen, selectieprocedures opstellen, het analyseren van profielen van kandidaten en het voorzitterschap van de jury waarnemen tijdens de interviews."

"Daarnaast heb ik ook besloten om loopbaancoach te worden en zo medewerkers van de FOD te ondersteunen in de ontwikkeling van hun vaardigheden en het uitstippelen van hun carrière. Die functie biedt mij en de mensen die ik begeleid veel voldoening."

Waarom heb je gekozen voor een job bij de overheid?

"Na een paar jaar gewerkt te hebben in de energie- en de banksector, ben ik nu al vier jaar aan de slag bij de overheid en daar ben ik fier op. Ik geloof oprecht dat onze taak essentieel is voor het goed functioneren van onze samenleving."

 


 

Céline De Maesschalck (rechts)

28 jaar, Wetteren

P&O Business Correspondent Algemene Administratie Fiscaliteit bij de FOD Financiën

 

Hoe pendel je naar het werk?

Ik pendel elke dag van Wetteren naar Brussel met de trein. Op zich valt dat pendeltraject goed mee, want ik woon vlakbij het station van Wetteren, en de North Galaxy-toren van de FOD Financiën ligt vlakbij het station Brussel-Noord. Erg handig dus.

Wat doe je precies?

Ik werk bij de Stafdienst Personeel en Organisatie, waar ik als business correspondent de vragen van het management beantwoord op het vlak van personeelsontwikkeling. Wat ik concreet doe: ik organiseer de technische opleidingen voor de personeelsleden van de Administratie van de Fiscaliteit. Dat zowel voor starters als voor medewerkers die reeds langer in dienst zijn. Telkens wordt de opleidingsbehoefte bepaald en na validatie in een globaal ontwikkelingsplan gegoten, waarna deze afhankelijk van de prioriteit georganiseerd wordt. Het is elke dag een uitdaging om de opleidingen zo goed mogelijk te voorzien voor onze klanten.

Waarom heb je gekozen voor een job bij de overheid?

Zelf heb ik een masterdiploma Audiologie, waarmee de tewerkstellingsmogelijkheden beperkt zijn. Uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt naar de overheid waar de doorgroeimogelijkheden veel ruimer zijn. Daarnaast biedt de overheid verschillende voordelen zoals de mogelijkheid tot telewerk, een flexibel werk­rooster en interne mobiliteit waardoor iedereen zich verder kan ontplooien.

 

Deze testimonials worden u aangeboden door onze partner Selor.