Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

BIG BANG festival

(28/10, 1/11 en 4/11, Antwerpen, Brussel en Gent)

Een kleine muzikant in huis? Dan is BIG BANG zeker iets voor jullie. Het avontuurlijke muziekfestival strijkt neer in Antwerpen, Brussel en Gent (en in nog heel wat andere Europese steden) en bouwt daar een muzikaal labyrint vol verrassingen. In alle hoeken ontdek je kleine en grote concerten, knotsgekke instrumenten en zotte workshops. Je kan gaan liggen onder een dak van blaasinstrumenten, een wandelingetje maken met een stapstrument of meedoen met een potje body percussion, en nog heel veel meer. Dolle pret verzekerd, dit weekend in Gent en volgende week in Brussel en Antwerpen.

bigbangfestival.eu

Iedereen Klassiek

(27/10, Brugge)

Of je nu verloren loopt in de wereld van de klassieke muziek of een echte kenner bent: Iedereen Klassiek is er voor - wel ja - iedereen. Vier solisten zijn zot van Bach en zingen zijn aria's, afgewisseld met koralen gezongen door zoveel mogelijk mensen (jezelf inbegrepen). Het Brussels Philharmonic brengt filmmuziek uit 2001: A Space Odyssey. Acht trombonisten blazen Brugge omver. Klara maakt live radio. Iedereen danst op Beethoven. De piano's in de stad laten zich met plezier door u bespelen. En de klassieke muziek bewijst dat ze allesbehalve antiek is.

klara.be

Pompoenregatta

(28/10, Kasterlee)

Halloween komt eraan, en geen Halloween zonder pompoenen. In alle vormen: uitgehold met een kaarsje erin, decoratief aan de voordeur of smakelijk in de soep gedraaid. Maar de hoofdstad van de pompoenpret is ongetwijfeld Kasterlee. Daar voltrekt zich immers elk jaar de pompoenregatta: gigantische pompoenen worden uitgehold en te water gelaten voor een knettergek wedstrijdje kajakken. Blijf je liever op het droge? Dan kan je je kans wagen tijdens de pompoenspelen of opwarmen met een kopje soep - pompoensoep, uiteraard.

pompoenregatta.be

Nocturne Kerkhof van Laken

(26/10, Laken)

Rond deze tijd van het jaar zijn de kerkhoven drukbevolkt. In Laken is dat zelfs ‘s nachts het geval: tijdens de nocturne dwaal je rond over het kerkhof en ontdek je onderweg bijzondere interventies vol dans, muziek en betovering. De artiesten laten zich inspireren door de indrukwekkende architectuur van de begraafplaats, de grote namen die er op de grafstenen staan en de mysterieuze sfeer van de plek. En voor extra spanning duik je ook de ondergrondse galerijen in. Zo zag je het kerkhof ongetwijfeld nog nooit.

nekkersdal.be

Heimat 3 - How to build a home

(27/10, Antwerpen)

In hun vorige voorstelling (Heimat 2) speelde het Antwerpse gezelschap De Nwe Tijd een zelfgeschreven requiem op een smeltende gletsjer in Groenland. In de voorstelling daarvoor (Heimat 1) interviewden ze hun eigen ouders en grootouders op zoek naar levenslessen. En nu (in Heimat 3) bouwen ze een huis voor James Wood. James wie? James Wood, een Engelsman die op 23 november 2016 in een reactie onder een youtubefilmpje vertelde dat het niet goed met hem ging. De Nwe Tijd gaat naar hem op zoek en probeert voor hem een huis te bouwen, en voor iedereen die een beetje op hem lijkt.

arenbergschouwburg.be