Zo zal het nieuwe vliegtuig beschikken over ledverlichting die van kleurwarmte wijzigt en zo het zonlicht imiteert. Dat zou de productie van het hormoon melatonine moeten beïnvloeden. Melatonine geeft je een vermoeid gevoel en wordt sneller aangemaakt wanneer het donker is. Een woordvoerder bevestigde aan Quartz dat de ledverlichting maar liefst 16,7 miljoen kleurencombinaties zal kunnen weergeven.
Drukverschillen en een lage vochtigheidsgraad spelen volgens sommige onderzoeken ook een rol bij jetlag. Airbus zal minder aluminium gebruiken voor de A350 XWB. In plaats daarvan komt er meer kunststof die met koolstofvezels versterkt is. Die stof is minder vatbaar voor corrosie door vocht, waardoor het vliegtuig op een lagere hoogte de cabine onder druk kan zetten. Dat brengt met zich mee dat de lucht vochtiger zal zijn en meer zal lijken op de atmosfeer op de grond.
Verder zijn er nog kleine dingen die het gemakkelijker moeten maken om te slapen. Het design van de vleugels zou bijvoorbeeld minder lawaaierig moeten zijn, terwijl een sterke luchtfilter moet zorgen voor een betere luchtkwaliteit en bijgevolg een beter dutje.