1. Berkshire Hathaway
De Amerikaanse beursheld Warren Buffett heeft een investeringsmaatschappij die mild uitgedrukt - goed boert. Berkshire Hathaway investeert en beheert een groot aantal bedrijven in verschillende sectoren, zoals verzekeraars, bouwbedrijven, verschillende industrieën, In 1962 was een aandeel 7,56 dollar waard. Investeerders die toen enkele aandelen kochten zijn nu miljonair.
2. Poseidon
Poseidon is een Australische mijnmaatschappij. In 1969 stootte het bedrijf op enorme hoeveelheden koper. Op enkele maanden tijd steeg één aandeel van 0,9 naar 280 Australische dollar. De waarde daalde wel weer snel toen de nikkelprijs in elkaar stuikte.
3. Microsoft
Bill Gates is één van de meest succesvolle ondernemers en dus mag Microsoft natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Op 4 april 1975 zag het IT-bedrijf het levenslicht. Het bedrijf ontwikkelde een eigen besturingssysteem MS-DOS. Door verschillende factoren, zoals de rijke hoeveelheid van software die beschikbaar was voor MS-DOS, nam Microsoft de leiding in de markt voor pc-besturingssystemen. In 1984 kwam de succesvolle grafische uitbreiding Microsoft Windows op de markt en in 1986 werd het bedrijf beursgenoteerd. Hierdoor werden plotsklaps 4 werknemers miljardair en 12.000 miljonair.
4. Nokia
Het Finse Nokia heeft zich sinds het prille begin in 1865 bezig gehouden met onder andere papier, aluminium, kabels, televisie en rubber, maar legde zich in 1992, toen een aandeel slechts 10 cent koste, toe op gsm's en telecommunicatie. Dat bleek een verstandige keuze. In 1998 werd Nokia voor meer dan tien jaar de marktleider op vlak van gsm's. In 2011 sloeg Nokia de handen in elkaar met Microsoft om een smartphone te creëren.
5. Next
Ook kledij doet het niet slecht. Tijdens de Britse recessie in 1990 koste een aandeel van de kledingketen Next slechts 13,5 pence. Zeventien jaar later noteerde het aandeel aan 24 pond. Dat is een stijging van 17,6 procent. Langetermijn beleggen loont in dit geval, maar je moet er wel geduld voor hebben.
6. Google
Google is ooit begonnen in een garage en is nu met bijna 90 procent de absolute marktleider binnen de zoekmachines. Dankzij een eigen algoritme vindt Google meer relevante zoektermen dan andere zoekmachines. Maar Google is veel meer dan een zoekmachine. Het bedrijf bezit onder andere ook YouTube, Gmail en Google +.