Meer en meer reizigers kiezen bestemming voor gastronomie

Meer en meer reizigers kiezen bestemming voor gastronomie

's Ochtends uitgebreid ontbijten, 's middags een verkwikkende lunch en 's avonds een diner onder de sterrenhemel. En misschien nog een ijsje tussendoor? Op vakantie hoef je niet op je lijn te letten, en dat hebben de meeste reizigers ondertussen begrepen. Culinaire reizen, waarbij je hele trip in het teken staat van eten, worden steeds populairder. Meer dan een derde (34%) van de reizigers wereldwijd is van plan in 2018 zo'n reis te maken. Bij reisorganisaties heb je keuze te over. Je kan kiezen voor wijnproeven in Frankrijk, oesters degusteren aan de Vendéekust, pasta leren maken in Italië, curry's ontdekken in India of simpelweg bier drinken in België. Als je nog geen reis geboekt hebt, loont het zeker de moeite om eens te gaan piepen op kortingssites zoals Deals van de dag en TagCity. Hier kan je daguitstappen en lange reizen aan voordelige prijzen boeken.

Ook onze honger naar het onbekende neemt alleen maar toe. Bijna de helft (49%) van de reizigers willen op reis avontuurlijker eten, door bijvoorbeeld lokale specialiteiten te proeven die je thuis niet vindt. Onder millennials is dit zelfs 60%.

Zuidoost-Azië

Volgens het onderzoek kan je het lekkerste lokaal eten scoren in Zuidoost-Azië. Wie het dichter bij huis wil zoeken, kan terecht in Sarajevo, Colmar, Catania en Belgrado. Dit zijn de populairste bestemmingen voor een culinaire trip. Smakelijk!

  • Ipoh, Maleisië

  • Kaohsiung, Taiwan
  • Nagoya, Japan
  • Johor Bahru, Maleisië
  • João Pessoa, Brazilië
  • Ho Chi Minhstad, Vietnam
  • Sarajevo, Bosnië en Herzegovina
  • Colmar, Frankrijk
  • Lima, Peru
  • Catania, Italië
  • Belgrado, Servië