Luchthaven en station Maalbeek blijven langer dicht

Luchthaven en station Maalbeek blijven langer dicht

De luchthaven is gesloten sinds er dinsdagochtend rond 8.00 uur twee bommen tot ontploffing werden gebracht. Passagiersvluchten worden nu nog een extra dag uitgesteld omdat het gerechtelijk onderzoek in de terminal nog steeds aan de gang is en Brussels Airport nog niet de kans heeft gehad om de schade op te meten en een heropstart te organiseren.

Vanavond zullen werknemers van Brussels Airport daarnaast een wake organiseren ter nagedachtenis van de slachtoffers. Ook het management zal daarop aanwezig zijn. Ook zullen al enkele vracht- en privévluchten behandeld worden.

Station in Maalbeek

Ondertussen kan de MIVN het station in Maalbeek nog niet binnen omdat het gerechtelijk onderzoek ter plaatse nog steeds aan de gang is. Het is dus niet mogelijk voor de Brusselse vervoersmaatschappij om de materiële schade al precies in te schatten. "De ontploffing was extreem sterk en heeft naast veel slachtoffers ook belangrijke schade aangericht in het station", zei Mayeur op Bel RTL. "De metro rijdt vandaag niet, zoals hoe dan ook nog gedurende vele weken."