Levenslopen leverden in 2018 bijna 4 miljoen euro op

Levenslopen leverden in 2018 bijna 4 miljoen euro op

In 2018 is door meer dan 650 vrijwilligers van Levensloop België bijna 4.000.000 euro ingezameld in 27 verschillende gemeentes, zo meldt de Stichting tegen Kanker. Aan de Levensloop werd deelgenomen door 71.835 mensen, onder wie ook een aantal van de 3.938 "Vechters" (mensen met of na kanker). Levensloop België overkoepelt de vele 24 uursevenementen van Stichting tegen Kanker. Een deel van het ingezamelde geld gaat sinds dit jaar naar de "Levensloop Grants" van Stichting tegen Kanker. Sinds vorig jaar kunnen initiatieven die ten goede komen aan het welzijn van patiënten en hun naasten een aanvraag indienen voor steun van Stichting tegen Kanker. Deze Grants worden gefinancierd met een deel van het geld dat de Levenslopen in de regio van die initiatieven inzamelden.

De Levenslopen uit het eerste seizoen van 2018 (mei-juni) weten nu welke projecten in hun regio gesteund worden.

In Vlaanderen werd er 110.505,40 euro toegekend aan 29 projecten. De overige inkomsten zullen aangewend worden voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek en andere.

In het voorjaar van 2018 richtte Stichting tegen Kanker een onafhankelijke raad van experts, patiënten en naasten op, die beoordeelde welke projecten in aanmerking komen. Alle actoren binnen het medisch en psychosociaal netwerk van een regio konden een aanvraag indienen. De mogelijke bestemming werd doelbewust ruim gehouden om in de realiteit te kunnen beantwoorden aan de lokale noden.

bron: Belga