De flamboyante Antwerpenaar belooft «een feest vol fantasie en magie». Het klinkt een beetje als Tomorrowland, al worden de loeiharde beats voor de gelegenheid vervangen door poëzie. «Of dit ons grootste feest ooit is? Dat is niet van belang. We willen onze gasten gewoon een unieke belevenis bezorgen», verduidelijkt Huts aan Metro.
De gastenlijst van Katoen Natiebestaat voor negentig procent uit klanten, die Huts omschrijft als «de grote jongens uit het bedrijfsleven». Zij komen vanuit de hele wereld afgezakt naar het Oost-Vlaamse Kallo, voor een feest dat van 18 augustus tot 6 september zal duren, telkens tot middernacht. De laatste dag is er een groot personeelsfeest. «Mijn gezin en ik zullen drie weken lang gastheer spelen. Dagelijks verwachten we zo'n 350 mensen.»
(Afbeelding provincie Oost-Vlaanderen)
Voor de 160-jarige verjaardag van zijn bedrijf spaart Huts kosten noch moeite. Op de terreinen van Burcht Singelberg - genoemd naar een middeleeuws kasteel en de plaats waar tegenwoordig de burelen van het havenbedrijf zijn gevestigd - laat de zakenman een ommuurd dorp uit die periode nabouwen, inclusief slotgracht. Daarmee gaan 1,5 jaar voorbereidingen en 2,5 maanden opbouw gepaard.
Huts nam zelfs een bouwer van filmdecors in de arm, die aan de slag ging met containers, hout, bordkarton, plaaster en verf. «We noemen het de log-hidden city', de verborgen logistieke stad», verduidelijkt Huts. «Er komen authentieke woningen, een gemeentehuis en verschillende stalletjes, met wafels en smoutebollen.»
In de marge van het feest zijn er ook vier congressen, waarvoor Huts het Hilton-hotel in Antwerpen afhuurde. Over het prijskaartje van de festiviteiten houdt hij de lippen stijf op elkaar. «Als u een feest geeft voor vrienden, zegt u dan ook hoeveel u daarvoor betaalt? Dat zou niet welvoeglijk zijn.» (ma)