Volgens een recente peiling stemt 69% van de jongeren tussen 18 en 24 jaar voor Labour, tegenover slechts 12% voor de Conservatives. Dat is een gigantisch verschil met de totale bevolking, waar de Tories ruim aan de leiding staan. De vraag is echter hoeveel van de jongeren komen opdagen.
Terwijl de senioren massaal gaan stemmen, blijft de jongere generatie vaak thuis. In 2015, bij de laatste parlementsverkiezingen, ging 40% van hen naar de stembus, terwijl de totale opkomst 66% bedroeg. Toch zijn er ditmaal voortekenen dat dat anders zal zijn. Zo'n 1,76 miljoen jonge stemgerechtigden hebben zich geregistreerd om te stemmen, tegenover 1,39 miljoen in 2015. Dat zegt echter niet alles over de definitieve opkomst.
Uitslag
Er zijn verschillende mogelijke scenario's voor de uitslag. De kans bestaat zelfs dat premier Theresa May haar absolute meerderheid verliest, al is die optie volgens de peilingen onwaarschijnlijk. Daar moeten we echter aan toevoegen dat peilingen er in Groot-Brittannië wel vaker naastzitten en dat verschillende peilingen bij deze verkiezingen heel verschillende resultaten geven. Als de Conservatieven geen absolute meerderheid halen, resulteert dat in een hung parliament', een parlement waar geen enkele partij de meerderheid heeft. In dat geval volgt een moeilijke regeringsvorming. Terwijl de Britse regering doorgaans uit slechts één partij bestaat, moet dan een coalitieregering of een minderheidsregering op de been gebracht worden.