Lelijk Charleroi
Wie graag dicht bij huis blijft, kan aan Cupido ontsnappen door een dagje Charleroi in te plannen. De grootste stad van Wallonië was dankzij de koolmijnen en de staalindustrie ooit het trotse Silicon Valley van de eerste industriële revolutie. Daar kwam in de jaren 50 verandering in. Zowat alle fabrieken sloten de deuren, maar bleven wel vuile roetwolken uitbraken. De combinatie van de verloederde gebouwen en het grijze straatbeeld transformeerde de stad tot een lelijk eendje. De afgelopen jaren werd Charleroi zelfs meermaals verkozen tot lelijkste stad van Europa.
Gevaarlijk Caracas
Preuts Dubai
In de jaarlijkse Global Destinations Cities Index stond Dubai vorig jaar in de top vijf van de meest bezochte steden. Dat is niet zo vreemd, want het moderne emiraat lijkt net een kruising van de skyline van New York en de bling bling van Los Angeles, met nog een extra toefje luxe. Je vindt er dan ook alles: van de hoogste wolkenkrabber ter wereld tot het grootste shoppingcentrum en jeepsafari's in de woestijn. Toch zal je hier geen knuffelende koppeltjes tegenkomen. Op straat affectie tonen, kussen en zelfs handen vasthouden is er ten strengste verboden.
Verlaten Tsjernobyl
Druilerig Mawsynram
Als regen met bakken uit de lucht valt is de kans groot dat een date in het water valt (pun intended). En terwijl we in ons Belgenlandje steen en been klagen over het druilerige weer, giet het in het Mawsynram het hele jaar door. De regenmeter in het Indiase dorpje geeft gemiddeld 11.870 millimeter per jaar aan. Ter vergelijking: bij ons valt jaarlijks gemiddeld 820 millimeter. Daarom kreeg het ook de titel natste plek ter wereld'. De vernuftige inwoners hebben zich al aangepast aan het vervelende weertje. Zo behoren knups' tot hun dagelijkse garderobe: een soort uit de kluiten gewassen paraplu, gemaakt van bamboe en bananenbladeren.
Stinkend Rotorua
Liesbeth De Corte