Handige tips voor wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten

Handige tips voor wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten

Hoe wil je je auto verzekeren?

Het afsluiten van een autoverzekering kan in principe op drie verschillende manieren. Kies je voor een goedkope autoverzekering, dan ga je voor een WA verzekering. Deze verzekering dekt alleen de schade die jij toebrengt aan een derde partij. Meestal is deze dekking geschikt voor auto’s ouder dan 10 jaar. Heb je een wat jongere auto, tussen de 5 en 10 jaar, dan kun je kiezen voor een WA+. Ook bij deze verzekering wordt aan je eigen voertuig overigens niet vergoed. Het enige verschil ten opzichte van een WA verzekering, is dat je ook bent verzekerd tegen brand of diefstal. Rij je net met je auto de showroom uit, dan is een Allrisk natuurlijk de meest voor de hand liggende keuze. Je betaald dan misschien maandelijks wel wat meer, maar dan ben je ook zelf verzekerd bij schade.

Hoogte van het eigen risico

Kies je ervoor je auto voordelig te verzekeren, dan zie je vaak dat het eigen risico een stuk hoger ligt, dan wanneer je verzekering iets duurder is. Logisch natuurlijk, aangezien  het ergens van betaald moet worden. Het is daarom dan ook belangrijk om niet alleen te kijken naar de maandelijks te betalen premie, maar ook naar de hoogte van het eigen risico bij een eventuele claim. Je hebt er natuurlijk helemaal niets aan dat je een lage premie betaald en dat dit, door het claimen van een schade, door een enorm eigen risico ineens volledig teniet wordt gedaan.

Vergelijk verschillende verzekeraars

Dat er steeds meer  verzekeraars zijn en ook de keuze om te kiezen lastiger wordt, is natuurlijk niet zo gek. Toch biedt het jou als consument ook de mogelijkheid om te kiezen voor de voordeligste verzekeraar. Wil jij zeker weten dat je niet alleen de laagste prijs betaald, maar ook de beste dekking en service hebt? Sluit dan je verzekering voor je auto af bij Alpina. Alpina is namelijk al jaren specialist op het gebied van verzekering voor al je voertuigen. Dus wil jij verzekerd zijn van een goede dekking tegen de juiste prijs? Wacht dan niet en sluit vandaag nog je verzekering online af.