Enkel Radja Nainggolan mag juichen, pech voor Hazard, Courtois en Kompany

De Belgen in de Champions League hebben woensdagavond in het tweede luik van de eerste speeldag van de groepsfase wisselend succes gekend. Enkel Radja Nainggolan won ruim met AS Roma. In groep E nam Bayern München het thuis op tegen Manchester City, waar kapitein Vincent Kompany in de basis stond en Dedryck Boyata op de bank bleef. De wedstrijd zat 90 minuten lang op slot, tot Jérôme Boateng, ex-City, in de laatste minuut uithaalde. 1-0 was ook de eindstand.

In dezelfde poule ontving AS Roma, met Rode Duivel Radja Nainggolan, CSKA Moskou. De Russen werden in Rome verpletterd met 5-1, ex-Beverenspeler Gervinho tekende voor twee doelpunten.

In groep F zat een wedstrijdfitte Thomas Vermaelen niet in de selectie van FC Barcelona, dat in eigen huis het Cypriotische APOEL opzijzette. De Belgisch-Spaanse doelman Urko Pardo verdedigde 90 minuten lang het doel tegen een veredeld B-elftal van Barça. De Catalanen wonnen met 1-0 dankzij een doelpunt van Piqué. Ajax-PSG eindigde in dezelfde poule op een 1-1 gelijkspel.

In groep G ontving Chelsea het Duitse Schalke 04. Bij de Engelsen stonden Thibaut Courtois en Eden Hazard in de basiself. De dribbelkont bood Cesc Fabregas na tien minuten de 1-0 aan, maar Klaas-Jan Huntelaar maakte nog 1-1 gelijk. Het Sloveense Maribor ontving in dezelfde poule het Portugese Sporting Lissabon. Die partij eindigde op 1-1.

De enige poule zonder Belgen woensdagavond, was groep H. Daarin speelden Athletic Bilbao en Shaktar Donetsk 0-0 gelijk. FC Porto won met maar liefst 6-0 van BATE Borisov.

bron: Belga