In de Duitse stad Dresden staat een verkeerslicht al sinds 1987 onafgebroken op rood. Je zal dus maar de pech hebben om erachter te staan, zo kan je eeuwig blijven wachten om door te rijden.
Toch gaat het niet om een technische fout. Het bewuste licht staat op het kruispunt waar de kleinere Ziegelstrasse op drie grotere banen uitkomt. Hoewel het bovenste verkeerslicht ook over groene en oranje lichten beschikt, worden deze nooit gebruikt. Het licht blijft voortdurend op rood staan en dus is het bestuurders verboden om rechtdoor te rijden. De enige en dus verplichte mogelijkheid is om aan het kruispunt rechtsaf te slaan. Dat kan wanneer het rechtse verkeerslicht een groene pijl toont.
Het permanent rode verkeerslicht is dus absurd en overbodig, zo zou je kunnen denken. Waarom vervangen ze dit licht gewoonweg niet door een stopbord? Een ambtenaar van Dresden verklaarde aan een lokale krant dat dit onmogelijk is "aangezien een stopbord niet overeenkomt met verkeerslichtsystemen en dat het ook niet dezelfde set van regels vervult." De Duitse stad verschuilt zich dan ook achter een bepaalde administratieve regulering om het systeem te blijven behouden.
Hoe dan ook, met zijn bewuste verkeerslicht heeft Dresden alvast het wereldrecord in handen van het licht dat al het langst onafgebroken op rood staat. Misschien is het deze eer die de Duitsers ervan weerhoudt om het licht te verwijderen.