De duurtijd van de procedures door de autoriteiten in België met betrekking tot Leroy is "onduidelijk en onvoorspelbaar", meldt KPN. Leroy ligt in België onder vuur vanwege een aandelentransactie. Ze gaf op 25 juli de opdracht om een aandelenpakket van Proximus ter waarde van 285.000 euro te verkopen op 1 augustus. De Belgische financiële waakhond FSMA en het openbaar ministerie doen onderzoek naar die transactie, omdat er mogelijk sprake is van handel met voorkennis.
De raad van toezicht van KPN geeft aan dat die onzekerheden rond timing niet in het belang zijn van KPN en zijn aandeelhouders, klinkt het. "Daarom heeft de raad van toezicht beslist om de beoogde aanstelling van mevrouw Leroy als CEO van KPN in te trekken."
"Dit was een moeilijke beslissing voor de raad van toezicht gezien het parcours van Dominique Leroy als een erg geslaagde topvrouw", zegt Duco Sickinghe, voorzitter van de raad van toezicht. "Maar de onzekerheid rond timing resulteert in een situatie die door de raad van toezicht beschouwd wordt als niet in het belang van KPN. We wensen haar het beste."
Proximus zoekt verder
De beslissing van de Nederlandse telecomoperator om een streep te trekken door de beoogde aanstelling van Dominique Leroy als topvrouw, "wijzigt niets" aan de procedure die aan de gang is bij Proximus. Dat meldt het telecombedrijf in een reactie. Bij Proximus is de zoektocht naar een nieuwe CEO in gang gezet na de aankondiging van Leroy dat ze naar KPN zou trekken. Die procedure wordt voortgezet, klinkt het maandag dus.
Die procedure om een opvolger te vinden voor Leroy werd midden september in gang gezet. Er werd een headhunter aangesteld. Die moet nu een lijst opstellen met potentiële kandidaten. De raad van bestuur zal uiteindelijk een beslissing nemen.
In de tussentijd zal financieel directeur Sandrine Dufour de leiding nemen bij Proximus.
CFO Sandrine Dufour neemt de rol van CEO op zich in afwachting van een opvolger voor Dominique Leroy.