Dit zijn de belangrijkste innovaties van de iPhone 7

Dit zijn de belangrijkste innovaties van de iPhone 7

Gelijkaardig design

Qua design zijn er weinig veranderingen op til. De iPhone zal er ongeveer hetzelfde uitzien als de iPhone 6S en 6S Plus. Persagentschap Bloomberg bevestigt verder de geruchten dat het nieuwe toestel geen klassieke ‘Home'-knop meer zal bevatten. In plaats daarvan zal het toestel reageren op aanrakingen, een technologie die nu al gebruikt wordt bij de nieuwste MacBooks.

Geen koptelefoonaansluiting

Een andere belangrijke verandering, die voorlopig op weinig positieve reacties kan rekenen, is het verdwijnen van de universele aansluiting voor oortjes en koptelefoons. Daarmee trekt Apple volledig de kaart van Bluetooth-koptelefoons. In plaats van het k

Scherpere foto's

De camera aan beide kanten van de iPhone wordt sterk verbeterd, zodat de foto's niet alleen scherper maar ook helderder zijn. De nieuwe camera maakt het bovendien mogelijk om uitstekende foto's te maken in een omgeving met weinig licht. Dit is mogelijk dankzij de dual camera's, die op hetzelfde moment, maar met andere kleurinstellingen een foto kunnen maken en de beelden achteraf samenvoegen. Die dubbele camera's zullen wel alleen aanwezig zijn op de grote toestellen. De kleine iPhone 7 zal niet over zo'n fototoestel beschikken.

Betere hardware

De nieuwe toestellen krijgen ook een nieuw besturingssysteem, dat in de herfst wordt verwacht. De hardware is wel verbeterd, waardoor de toestellen iets sneller zullen worden.