In Frankrijk vinden momenteel de World Chocolate Masters plaats. Voor België treedt Marijn Coertjens aan.
Tijdens de World Chocolate Masters, zeg maar het WK chocolade maken, strijden twintig deelnemers om de hoogste eer. De 34-jarige Belg Marijn Coertjens (foto) verdedigt er de Belgische kleuren. Coertjens is momenteel chef van het chocoladeteam in het hotel The Peninsula' in Hongkong. Hij won al diverse prijzen, waaronder Beste Belgische Chocolatier' in 2008.
De wedstrijd is te volgen via livestream en de presentatie wordt verzorgd door onze eigen oud-Miss België Virginie Claes.
Toekan in een boom
Naast een twee meter groot showpiece' moesten de chocolatiers tijdens de eerste finaleronde vandaag een kleine snack, een praline en een zelfgemaakte or noir'-chocolade maken. Als showpiece moesten ze een reuzechocoladesculptuur maken in het thema natuur'. Coertjens maakte een indrukwekkend uitziende toekan in een boom. Als snack on the go' ontwierp hij chocoladenoodles met chopsticks.
Geisha
Dat niet alles altijd loopt zoals gepland, ondervond de Spaanse chocolatier Pepe Isla. Zijn creatie, een levensgrote Japanse geisha, viel in stukken op de grond toen hij de finishing touch aanbracht.
Morgen strijden de tien beste chocoladetitanen om de gouden medaille tijdens de finale.
www.worldchocolatemasters.com