Caprice des Dieux met veenbessenconfituur en Serranoham

Caprice des Dieux met veenbessenconfituur en Serranoham

  • 4 meergranenbaguettes naar keuze

  • 200gr veenbessen
  • 125gr kristalsuiker
  • 250gr Caprice des Dieux
  • 8 sneetjes Serranoham
  • Handvol pistachenoten
  • Paar takjes munt
  •  

    Zo maak je het

    1. Maak eerst de confituur. Spoel de veenbessen onder koud water en doe ze dan in een steelpan met een dikke bodem. Voeg de kristalsuiker en een beetje koud water toe. Meng alles door elkaar en breng de confituur aan de kook. Laat een half uurtje pruttelen op een zacht vuur. Haal de pan van het vuur en laat de confituur afkoelen.
    2. Snij de baguettes in de lengte doormidden. Beleg de onderkant met een flinke laag veenbessenconfituur en twee sneetjes Serranoham. Snij de Caprice des Dieux in plakjes met een diameter van zo'n halve centimeter en leg die trapsgewijs op de ham.

  • Werk de baguettes af met wat verbrokkelde, ongezouten pistachenoten en een takje munt ter decoratie. Eventueel kan je ook een geconfijte dadel toevoegen.
  • Klaar in 45 minuten

    Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal @metrobelgie

    In samenwerking met

    Met dank aan