Enkele weken geleden lanceerde de zangeres samen met Sir Philip Green de betaalbare sportlijn. The Sun zegt dat de naaisters in het MAS Holdings-fabriek worden uitgebuit en behandeld als slaven. De werkneemsters draaien gemiddeld 60 uur per week om rond te komen en verdienen minder dan de helft van het gemiddelde salaris in Sri Lanka. We kunnen dus spreken van sweatshops. Bovendien betalen ze maandelijks 24 euro om te overnachten vlakbij de fabriek", zegt het Britse tabloid.
"Het enige wat we doen is werken, slapen, werken en slapen", aldus een van de naaisters in het blad.
In een officieel persbericht ontkent Ivy Park de beschuldigingen. "Ivy Park heeft een rigoureus ethisch handelsprogramma. We zijn trots op onze doorgedreven inspanningen inzake audits en bedrijfsinspecties en ons team werkt wereldwijd nauw samen met onze leveranciers en hun fabrieken om dat te garanderen. We verwachten dan ook dat onze leveranciers onze gedragscodes respecteren en we helpen hen om aan deze vereisten te voldoen", luidt het bij de kledinglijn.
Het vakblad Women's Wear Daily, weerlegt eveneens de beschuldiging. Volgens haar is het salaris (5,44 euro per dag) het dubbel van het Sri Lankaanse minimumloon.
Dit nieuws is tegenstrijdig met de sfeer waarin Beyoncé's laatste album Lemonade' is gedrenkt. Op de plaat worden vrouwen aangemoedigd om sterker voor de dag te komen.
De zogezegd betaalbare sportlijn van de Amerikaanse wereldster kreeg eerder al kritiek vanwege de hoge prijs: een legging kost 127 euro.
Foto AFP / M. Coppola