Arsenal en Manchester City delen de punten

Arsenal, tegenstander van landskampioen RSC Anderlecht in de groepsfase van de Champions League, en Manchester City hebben in het Londense Emirates Stadium 2-2 gelijkgespeeld in de topper van de vierde speeldag in de Premier League. Bij de Citizens speelde aanvoerder Vincent Kompany de hele wedstrijd en mocht aanwinst Frank Lampard debuteren. Arsenal begon het best aan de partij en nieuwkomer Danny Welbeck had al snel de openingstreffer aan de voet, maar zijn stifter belandde tegen de verste paal. De Gunners domineerden, maar bij de eerste echte uitbraak van City was het meteen raak. Navas brak na balverlies razendsnel uit op de rechterflank en bracht haarscherp voor doel, Sergio Agüero duwde aan de eerste paal handig binnen: 0-1 na 28 minuten. Arsenal was aangeslagen en de beste kansen voor de pauze waren nog voor de bezoekers, maar doelman Szczesny bracht redding.

Na de kampwissel trokken de Gunners de scheve situatie toch nog recht. Jack Wilshere ging op rechts de zestien in en liet Joe Hart kansloos (1-1 na 63 minuten). Tien minuten later ontplofte het Emirates Stadium volledig toen voormalig Barça-ster Alexis Sanchez de 2-1 enig mooi in de verste hoek krulde. Arsenal leek op weg naar de zege, maar de gelijkmaker kwam alsnog uit de lucht gevallen. Op hoekschop van Kolarov kopte Martin Demichelis de 2-2 tegen de netten. Diep in blessuretijd scoorde invaller Edin Dzeko na een gelukje bijna de 2-3, maar de paal bracht redding voor Arsenal. Samir Nasri kreeg het leer wel nog over de doellijn, maar zijn goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de stand schieten beide ploegen weinig op met het gelijkspel. City is met zeven punten voorlopig gedeeld derde, op twee punten van de leiders Chelsea en Swansea, die nog een wedstrijd minder gespeeld hebben. Arsenal is gedeeld vierde met zes punten.