ABVV verzamelt vrijdag in Brussel tegen regeringsbeleid

ABVV verzamelt vrijdag in Brussel tegen regeringsbeleid

De socialistische vakbond organiseert op vrijdag 19 mei om 11.00 uur een militantenconcentratie op het Brusselse Muntplein. De actie is gericht tegen het beleid van de regering-Michel. ABVV eist een "koerswending" richting een sociale samenleving. De militantenconcentratie is een initiatief van het ABVV alleen, dus zonder ACV en ACLVB. Voorzitter Rudy De Leeuw had de actie al aangekondigd tijdens zijn 1 mei-toespraken. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er in Brussel verwacht worden.

Mikpunt is het huidige regeringsbeleid. "Loonmatiging, flexibiliteit, besparingen in de uitkeringen, de social-profit en openbare diensten: ziehier het dagdagelijkse recept van de regering-Michel. Het grote geld blijft buiten schot terwijl werknemers, gepensioneerden en mensen die van een uitkering moeten leven, letterlijk de prijs van deze besparingspolitiek betalen", klinkt het in de oproep. ABVV eist "een koerswending en wel meteen" richting een sociale samenleving. "We willen de mensen een perspectief bieden. Dit regeringsbeleid hoeft niet", aldus een woordvoerster van de vakbond.

Nog volgens de woordvoerster betekent de actie niet het startschot van een nieuwe reeks sociale acties. "We zijn nooit gestopt met actievoeren, dit is een voortzetting."

bron: Belga