4 redenen om anno 2023 nog een televisieabonnement te nemen

4 redenen om anno 2023 nog een televisieabonnement te nemen

Programma’s zien wanneer ze uitgezonden worden

Ben jij een gewoontedier en kijk je graag naar je vaste programma’s wanneer ze uitgezonden worden? Dus bijvoorbeeld naar het journaal, sport of een soap op hun vaste tijdstip omdat dat een rustpuntje voor je vormt? Dan ben jij nog een gebruiker van zogenaamde ‘lineaire televisie’, oftewel televisie volgens programmering. Die zijn er steeds minder, maar dat wil niet zeggen dat je daar niet nog steeds waarde aan mag hechten. Het is een uitstekende reden om gewoon lekker vast te houden aan je televisieabonnement.

Live sportwedstrijden

Kijk jij graag naar de Champions League, Europa League of de Olympische Spelen? Hoewel daar ook wel streamingsdiensten voor zijn, kan ook dit een goede reden zijn om te kiezen voor een traditioneel televisieabonnement. Vaak krijg je dan een betere beeldkwaliteit, veel minder vertraging (toch irritant als de buren al juichen voordat jij weet wat er gebeurd is) en een betrouwbaardere verbinding. Wat dat betreft ben je als echte liefhebber beter af met een mediabox en televisieabonnement dan wanneer je sport kijkt via streamingsdiensten.

Uitzendingen opnemen

Alles is terug te vinden op streamingsdiensten, beweert men wel eens, maar dat is natuurlijk niet zo. Natuurlijk, veel van wat wordt uitgezonden op de televisie kun je ook wel terugkijken via de een of andere streamingsdienst. Maar als je een uitzending wilt terugkijken die bijvoorbeeld op een buitenlandse zender is uitgezonden, is dit vaak een stuk ingewikkelder. Dan is het fijn als je ‘gewoon’ uitzendingen die je wilt kunnen terugkijken kunt opnemen met je mediabox.

Geen streamingsdiensten

We hebben het fenomeen streamingsdiensten natuurlijk al een aantal keer genoemd in dit artikel. Het kan natuurlijk zijn dat je daar helemaal geen gebruik van maakt. Vrijwel allemaal kosten ze geld, en misschien vind je het hele concept van streaming ook wel te ingewikkeld. Ook moet je voor een streaming een internetabonnement hebben dat daarop berekend is. Als je geen toegang hebt tot videocontent (die je aanspreekt) via streamingsdiensten, is het heel logisch dat je in plaats daarvan wél gewoon een televisieabonnement wilt hebben.

Het is dus helemaal niet vreemd om ook in 2023 niet mee te gaan in die trend van cord-cutting en gewoon een televisieabonnement te houden. Iedereen kijkt televisie op zijn of haar eigen manier en moet daar dienstverlening bij zoeken die er het beste bij past. Dankzij de mediabox, die opnemen en pauzeren toestaat, is lineaire televisie kijken al veel moderner geworden dan het vroeger was. Die combinatie van vertrouwde regelmaat en berekenbaarheid met interactieve mogelijkheden is voor sommigen van ons nog steeds gewoon de beste keuze.