Vooruit-voorzitter Conner Rousseau onthult: «Ik worstel met mijn geaardheid» (video)

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau onthult: «Ik worstel met mijn geaardheid» (video)

De politicus doet zijn verhaal in een video van 14 minuten lang. Voor één keer doet hij dat niet op zijn eigen manier, via een video op zijn sociale media. Deze keer werkte hij samen met journalist Eric Goens, door wie hij ook al eerder geïnterviewd werd in het vrt-programma Het Huis.

«Ik struggle met mijn geaardheid. Ik heb het er gigantisch moeilijk mee», klinkt het in de video. Een label wil hij er nog niet op plakken, maar hij zegt wel dat hij «minstens op mannen en vrouwen valt.»

Opgejaagd wild

Hij zegt dat het moeilijk was de laatste periode om er nog over te zwijgen, aangezien hij steeds vaker vragen kreeg van zijn omgeving. «Het is iets waar iedereen graag over speculeert. En waar ik zelf al een jaar of drie mee worstel. En zeker als iedereen daar continu naar vraagt. Want het is geen issue hoor, maar je moet het wel zeggen», zegt hij. De druk verlamde hem. «Ik snak naar adem», meent Rousseau. «Ik heb het het gevoel dat ik in een klein lokaal sta en dat de muren dichter en dichter op me af komen. Ik hoor ook alle roddels. En ik weet hoe mensen over mij denken zonder dat ze het zeggen. Ik heb ook heel lang gedacht om het niet te vertellen. Tot ik hier nu zit en me opgejaagd wild voel.»

Pesterijen

Dat hij lang niets zei over zijn geaardheid heeft veel te maken met het feit dat hij als tienerjaren te maken kreeg met negatieve commentaren en pesterijen. «Toen ik dertien, veertien, vijftien was, heb ik getennist. Ik herinner me de teleurstelling in mijn papa’s ogen toen ik zei dat ik wilde dansen in plaats van voetballen. Ik ben daar toen op school gigantisch zwaar mee gepest. Ik heb toen heel slechte gedachten gehad.» Op een gegeven moment werden er zelf naaktfoto’s van hem onder de douche verspreid.

Nu hij zijn verhaal gedaan heeft, hoopt hij opnieuw te kunnen focussen op de verkiezingen van 2024. «Ik hoop dat door er duidelijkheid over te geven dat mensen mij nu terug met rust laten.»