Update: De raadkamer in Antwerpen plaatst Sven Pichal onder elektronisch toezicht. Dat zegt het parket, dat nog in beroep kan gaan.

Update: De raadkamer in Antwerpen plaatst Sven Pichal onder elektronisch toezicht. Dat zegt het parket, dat nog in beroep kan gaan.
Foto Belga

Het populaire ’De Inspecteur’ zou normaal gezien donderdag het nieuwe schooljaar aftrappen met een speciale uitzending, maar in de plaats daarvan komt er een extra lange ochtendshow. In september krijgen de luisteraars van Radio 2 tussen 9 en 10 uur ’Radio2 Kick-Start’ te horen, waar presentator Benjamien Schollaert plaatjes draait die door de luisteraars zijn aangevraagd.

Consumentenzaken komen aan bod in de programma’s ’Radio2 Ann&Daan’ en ’Radio2 Spits’. Daarnaast blijft de website VRT NWS ook dagelijks consumenteninfo aanbieden, zegt het nethoofd van Radio2 Rino Ver Eecke.

Nieuw programma in oktober

Vanaf oktober komt er dan een nieuw consumentenprogramma op antenne tussen 9 en 10 uur. Meer info daarover is er nog niet, het team werkt er de komende weken hard aan, aldus Ver Eecke, die de luisteraars bedankt voor de steun die «sterkte en moed gaf aan de consumentenploeg die onzichtbaar achter de schermen werkt».

Sven Pichal nam afgelopen weekend ontslag bij de VRT. Nadien bleek dat de 44-jarige radiomaker in de gevangenis zit, volgens verschillende media op verdenking van het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. Het parket communiceerde nog niet over de zaak. De raadkamer in Antwerpen beslist later op de dag over de verdere aanhouding van Pichal.