Thema van Warmste Week is dit jaar ‘opgroeien zonder zorgen’: «Iedereen verdient een warme jeugd»

Thema van Warmste Week is dit jaar ‘opgroeien zonder zorgen’: «Iedereen verdient een warme jeugd»
Belga / N. Maeterlinck

«We zijn allemaal kind geweest. Knutselen, ravotten, puberen: iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien. Helaas hebben veel kinderen en jongeren die kansen niet», legt De Roo uit.

Kwestbare kinderen

«Nogal wat kinderen en jongeren geven vandaag het signaal dat ze onvoldoende veilig opgroeien. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken hen vaak heel kwetsbaar», verklaart Bruno Vanobbergen, waarnemend administrateur-generaal van het Vlaams Agentschap Opgroeien en voormalig kinderrechtencommissaris, die het belang van opgroeien zonder zorgen benadrukt.

Projecten indienen

Bestaande of nieuwe verenigingen kunnen tot 31 augustus een project indienen bij het DWW-fonds van de Koning Boudewijnstichting. Via dit fonds zal De Warmste Week concrete projecten selecteren en ondersteunen. De projecten kunnen zich op vier domeinen situeren: thuis, onderwijs, vrije tijd en online. De selectie van De Warmste Week-projecten gebeurt door een onafhankelijke jury.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van maandag 18 tot en met zondag 24 december. De uitvalsbasis wordt Brugge.