Race om vakanties te annuleren voordat tweede hittegolf Europa in zijn greep krijgt

Race om vakanties te annuleren voordat tweede hittegolf Europa in zijn greep krijgt
Foto Pexels

Italië, Griekenland, Spanje en meer hebben het kwik zien oplopen tot hoog in de 30 en zelfs 40 graden terwijl de Cerberus-anticycloon langs de Middellandse Zee trekt.

Maar naast Cerberus, genoemd naar de driekoppige hond die in de Griekse mythologie de onderwereld bewaakt, was er nog een tweede hittegolf met de naam Charon - de lompe veerman van de onderwereld.

Te heet om hotel te verlaten

Nu hebben veel mensen die hoopten op wat tijd in de zon hun reizen geannuleerd, terwijl degenen die op vakantie zijn zeggen dat het zelfs te heet is om hun hotels te verlaten.

Paola Deitan, een 29-jarige uit Wiltshire, vertelde The Guardian dat ze hoopte naar Griekenland te vliegen voor een vakantie, maar in plaats daarvan heeft ze gekozen voor het iets mildere Barcelona.

Gezondheid

«Het is duidelijk dat ik me zorgen maak over mijn gezondheid,» vertelde ze de krant. «Ik wil niet dat me iets overkomt tijdens mijn vakantie.»

Justine Rush, 53, en haar familie zijn op vakantie in Corfu, het Griekse eiland dat momenteel gebukt gaat onder temperaturen van hoog in de 30 graden.