Ontstop je toilet met deze tips zonder ontstopper

Ontstop je toilet met deze tips zonder ontstopper

Afwasmiddel

Als je het ontstoppingsproces een tandje hoger moet zetten, haal dan wat afwasmiddel uit de keuken en knijp een royale hoeveelheid, ongeveer een 1/4 kop zou voldoende moeten zijn, in de toiletpot. Laat de zeep 5 tot 10 minuten intrekken, zodat hij de tijd heeft om door de afvoer te stromen en de verstopping te bereiken. Voeg vervolgens heet water (nogmaals, geen kokend water) toe aan de kom en laat het zeepachtige mengsel intrekken. In de meeste gevallen zal het afwasmiddel als smeermiddel werken en de verstopping in de toiletafvoer voldoende invetten om alles weer in beweging te krijgen. 

Draadhanger

Als je geen toegang hebt tot een afvoerslang, kun je er zelf een maken met een kleerhanger van ijzerdraad uit je kast. Rol de hanger eenvoudig af zodat deze volledig recht is, met uitzondering van de haak. Wikkel vervolgens een kleine doek om de haak om krassen of schade aan het porselein te voorkomen en terwijl je rubberen handschoenen draagt, kantel je de hanger voorzichtig in de afvoer totdat je de verstopping vindt. Als het water begint weg te lopen, spoel je het toilet een paar keer door om het leeg te maken. 

Heet water

Als je een vervelende verstopping opmerkt of als je toilet niet doorspoelt, kun je het beste wat heet water inschenken. Je kunt de kraan in je badkamergootsteen of badkuip op de heetste stand draaien of het water een beetje opwarmen op het fornuis, maar laat het water niet koken. Giet het door de afvoer en laat het een paar minuten staan ​​om te zien of het de verstopping losmaakt. Je weet of je inspanningen succesvol waren als je ziet dat het water begint weg te lopen. Geef het toilet dan een spoeling of twee. In veel gevallen is heet water voldoende om de oorzaak van de back-up te verbreken. 

Zuiveringszout en azijn

Wie wist dat iets wat je op de basisschool hebt geleerd, zou helpen bij het ontstoppen van een toilet? Probeer deze hack niet in een toiletpot die al tot de rand gevuld is - je wilt eerst wat water wegpompen of wachten tot het waterpeil zakt. Dit is wat je moet doen: Giet 1 kopje zuiveringszout en 1 kopje azijn in de afvoer van het toilet. Wanneer de azijn en bakpoeder combineren, zal de natuurlijke chemische reactie opborrelen en de verstopping losmaken. Voeg na ongeveer 30 minuten wat heet water toe en kijk of het wegloopt. Als dat zo is, ben je klaar om te gaan. Als dit niet het geval is, herhaal je het proces nog een keer.