KU Leuven stijgt naar hoogste plek ooit in wereldranglijst van beste universiteiten

KU Leuven stijgt naar hoogste plek ooit in wereldranglijst van beste universiteiten
Compagnie gagarine

De stijging is vooral te danken aan sterke scores voor de parameter ’internationaal onderzoeksnetwerk’ en ook voor ‘academische reputatie’ en ‘citaties’. «Dit is een mooie erkenning van internationale academici en werkgevers voor het harde werk van onze onderzoekers», reageert rector Luc Sels. «Het toont ook aan dat de koers die we volgen, de juiste is.»

De QS World University Rankings worden sinds 2004 gepubliceerd. De ranglijst wordt opgesteld op basis van negen parameters.

Top 10

De top 10 wordt aangevoerd door Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of Cambridge, University of Oxford, Harvard University, Stanford University, Imperial College London, ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology, National University of Singapore (NUS), UC London en University of California, Berkeley (UCB).

Ranking Belgische universiteiten

Universiteit Gent volgt de KU Leuven op op de 159e plaats, hierna volgen de UCLouvain (180e plaats), de Université Libre de Bruxelles (189e plaats), Universiteit Antwerpen (248e plaats), de Vrije Universiteit Brussel (259e plaats), Université de Liège (421e plaats), Universiteit Hasselt (551e plaats) en Université de Mons (tussen de 691e en 700e plaats).