De website werd in mei 2018 gelanceerd en is vooral gericht naar ouders wiens kind denkt aan zelfdoding. Op de site vinden mensen informatie over het herkennen van signalen van gedachten over zelfdoding bij anderen. Er wordt onder meer ingegaan op hoe hierover te praten in het gezin, er worden oefeningen aangeboden in opvoedingsondersteuning en er zijn getuigenissen van ouders in een gelijkaardige situatie. Ook hulpverleners kunnen, ter ondersteuning van de ouders, de website gebruiken.
Het jaarlijkse bezoekersaantal lag in de coronajaren op respectievelijk 6.601 en 6.572. «Maar zelfs na een duidelijke stijging in het aantal bezoekers tijdens de coronaperiode, kende het aantal bezoekers geen terugval», stelt Schryvers vast. In het werkingsjaar 2022-2023 lag het aantal op 6.728. «Dat de bezoekerscijfers ook na de coronacrisis zo hoog blijven, stemt tot nadenken», zegt ze. «Veel mensen blijven kampen met mentale problemen. Het is dus echt heel belangrijk om te blijven inzetten op deze laagdrempelige vorm van ondersteuning en op de bekendmaking ervan.»
Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.
Alles wat je echt moet weten op Metrotime.be