Aanslag in Brussel: extra beveiliging bij Kinepolis in Brussel en Koninklijke Musea Schone Kunsten

Aanslag in Brussel: extra beveiliging bij Kinepolis in Brussel en Koninklijke Musea Schone Kunsten
Belga / Y. Jansens

«Zolang er dreigingsniveau 4 is, is er extra waakzaamheid en voorzien we extra security voor Kinepolis Brussel. De voorstellingen gaan wel door zoals gepland», zegt Kinepolis-woordvoerster Anneleen Van Troos. Gezien het dreigingsniveau is Kinepolis extra alert voor de Brusselse bioscoop, klinkt het.

Extra beveiliging bij Koninklijke Musea Schone Kunsten

«We hebben besloten open te blijven, we hebben geen richtlijnen gekregen om te sluiten. We hebben de beveiliging versterkt», zegt Hélène Lebailly, woordvoerster van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. De musea voorzien extra bewakingspersoneel. Voor het overige zijn er geen speciale maatregelen voorzien. Ze wijst erop dat de musea sowieso een basisbeveiliging hebben en dat er geen reden tot paniek is.

Onder de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België vallen zes musea. Het gaat om het Musée Old Masters Museum, het Musée Modern Museum, het Musée Magritte Museum en het Musée Fin-de-Siècle Museum aan het Koningsplein en de Regentschapsstraat in hartje Brussel, alsook het Musée Wiertz Museum en het Musée Meunier Museum in Elsene.

Basic Fit-filialen in Brussel gesloten

Daarnaast zijn een veertigtal sportzalen van Basic Fit tot nader order gesloten in Brussel. Dat heeft het bedrijf aan de werknemers gezegd. Basic Fit legt de beslissing uit als gevolg van de gebeurtenissen en het verhogen van het terreurniveau in Brussel naar niveau 4. De collectieve lessen zijn geannuleerd. De andere zalen elders in het land blijven open volgens de normale openingsuren.

De beslissing om de sportzalen in Brussel te sluiten, is onmiddellijk na de verhoging van het dreigingsniveau genomen, verduidelijkt de fitnessketen aan nieuwsagentschap Belga. De duur van de sluiting zal afhangen van de instructies die na de nationale veiligheidsraad zullen komen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be