4 manieren waarop mensen zichzelf op de kaart zetten

4 manieren waarop mensen zichzelf op de kaart zetten

Via hun website

De eerste manier waarop mensen zichzelf op de kaart zetten, is door middel van hun website. Een website is namelijk een plek op het internet waar je alles over jezelf neer kan zetten. Denk dan aan wat je verhaal is als persoon bijvoorbeeld. Ook kun je hier je CV op zetten. Verder is een website ook handig om een portfolio op te hebben staan. Zorg er echter wel voor dat je webpagina eenvoudig te vinden is zodat zoveel mogelijk mensen zien wat je in petto hebt qua vaardigheden. Dit is veruit de populairste manier om gevonden te worden.

Door middel van social media

Mensen gebruiken ten tweede sociale media om zichzelf  op de kaart te zetten. Dit doen ze  door een digitale aanwezigheid te creëren waarmee ze gezien en gehoord kunnen worden. Ze kunnen het gebruiken om hun gedachten, interesses, vaardigheden of passies te delen en zo een online identiteit en merk voor zichzelf te creëren. Dit kan gedaan worden door het plaatsen van inhoud, interactie met andere gebruikers, het creëren van relaties met professionals uit de industrie of door deel te nemen aan gesprekken over onderwerpen waar ze gepassioneerd over zijn. Door een online aanwezigheid op te bouwen en met mensen in contact te komen, kunnen mensen dus mogelijkheden creëren voor samenwerking en hierdoor meer bekendheid krijgen binnen hun vakgebied.

Door naar netwerkborrels te gaan

Verder zijn netwerkborrels populaire plekken waar mensen elkaar ontmoeten en leren kennen. Ze worden meestal gebruikt door zakelijke professionals om relaties op te bouwen, potentiële vacatures te vinden, strategische partnerschappen aan te gaan of gewoon om zinvolle contacten te leggen met gelijkgestemde personen. Mensen gebruiken netwerkborrels om zichzelf op de kaart te zetten door deze connecties te maken en zo hun professionele netwerk uit te breiden en hun zichtbaarheid binnen hun sector te vergroten. Dit is dan ook een vaak gebruikte methode voor mensen om zichzelf op de kaart te zetten.

Aan lokale evenementen deel te nemen

Tot slot kunnen personen via lokale evenementen zichzelf profileren. Dit doen ze door actief deel te nemen aan activiteiten die hun talenten en vaardigheden onder de aandacht brengen van hun lokale gemeenschap. Hierbij kun je denken aan het geven van workshops of andere activiteiten die mensen betrokken en zichtbaar maken in de lokale omgeving. Door actief deel te nemen aan lokale evenementen geven mensen zichzelf een platform om hun talenten te delen en gezien te worden binnen hun lokale gemeenschap.