3 tips over verzekeringen die je niet mag missen

3 tips over verzekeringen die je niet mag missen

Vergelijk het aanbod van verzekeraars

De experts van wikiverzekering raden vooral aan om altijd de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Denk je dat een verschil van een paar euro per maand niet genoeg is om je autoverzekering of inboedelverzekering over te zetten naar een andere aanbieder? Bereken dan eerst eens hoeveel je hiermee per maand bespaart. Ter vergelijking: een premiedaling van € 5 per maand betekent een besparing van € 60 per jaar!

Dekking voor wat je echt nodig hebt

Er zijn verzekeringen die je écht nodig hebt, zoals de ziekteverzekering. Andere verzekeringen lijken vaak aantrekkelijk, maar kosten je doorgaans meer dan dat zij opleveren. Een goed voorbeeld hiervan is een verzekering voor een telefoon die het al niet meer waard is, maar die stiekem door is blijven lopen. Verzamel al je verzekeringen eens op de keukentafel en kijk welke verzekeringen daadwerkelijk dekkingen bieden die jij nodig hebt. Grote kans dat je zinloze verzekeringen tegenkomt, of verzekeringen die elkaar overlappen.

Voorkom dubbele dekkingen, want dat kost je alleen maar geld

Elke verzekering heeft een bepaalde dekking in het geval van schade, ziekte of overlijden. Maar bij deze verzekeringen kunnen de dekkingen elkaar overlappen. Het bekendste geval is de uitgebreidere ziekteverzekering in combinatie met een reisverzekering, maar er zijn meer voorbeelden waarbij je maandelijks euro’s weggooit in dubbele dekkingen. Je krijgt namelijk nooit het dubbele uitbetaald wanneer je aanspraak moet maken op deze verzekeringen.

Tijd om eens aan tafel te gaan zitten?

Ben je van plan om je verzekeringen na te kijken en de mogelijkheden te vergelijken? Pak dan je bankafschriften erbij, pen en papier en maak de keukentafel vrij. Wanneer je de tijd en ruimte neemt om dit nu zorgvuldig te doen, ben je namelijk gegarandeerd klaar voor de komende maanden en heb je geen omkijken meer naar je verzekeringen totdat je situatie ineens verandert.