Vijf misverstanden rond fitness ontkracht

Vijf misverstanden rond fitness ontkracht
  1. Fitness is enkel voor krachtpatsers

Denk je dat enkel spierbundels of fitgirls met strakke buikspieren overweg kunnen met gewichten en crosstrainers? Mis poes! Elke sport, en dus ook fitness, is toegankelijk voor elk niveau, lichaam en gender. Zo gelooft Basic-Fit er bijvoorbeeld in dat iedereen het verdient om zich fit en gezond te voelen! Als beginner krijg je na een korte online intake een persoonlijk trainingsschema voor de eerste 6 weken om je goed op weg te helpen. Zo voel je je in no-time thuis in de gym!

  1. Fitness is eentonig

Cardio, krachttraining, dansles... in een gym zal je je nooit vervelen.  Fitnessexperts volgen de laatste trends op de voet en zorgen er zo voor dat het trainingsaanbod altijd actueel blijft. Zo kan je je uitleven op de nieuwste apparatuur van Matrix en TechnoGym. Elke Basic-Fit club bestaat uit zeven zones: de strength zone om al je spiergroepen te trainen, cardio om die calorieën te lijf te gaan, free weight, functional zone, de stretch zone met gym balls en foam rollers, virtual cycling en een GXR zaal voor (virtuele) groepslessen. Alles wat je nodig hebt voor jouw perfecte work-out!

  1. Fitness is onpersoonlijk

Een gym is net de plek bij uitstek om samen te sporten! Je kan met andere clubleden tips uitwisselen of je vrienden aanmoedigen om die laatste kilometer op de loopband toch door te zetten. Verschillende Basic-Fitclubs organiseren ook live groepslessen, zoals aerobics, indoor cycling, yoga en zumba.

Krijg je graag persoonlijke begeleiding zodat je zeker weet dat je de oefeningen juist uitvoert? Er zijn verschillende opties om extra ondersteuning te krijgen. Bij de optie 'Personal Training Intro' word je 60 minuten lang bijgestaan door een gediplomeerde Personal Trainer. De personal trainer helpt je jouw doel te bereiken, plezier te halen uit jouw training, sneller resultaat te boeken en de kans op blessures te verkleinen! Een andere optie is de 'Personal Online Coach', waarbij je via de app hulp kunt krijgen van een gediplomeerde personal trainer. Je krijgt een op maat gemaakt trainingsschema van 12 weken, advies over voeding en levensstijl en je hebt wekelijkse check-ins met je trainer. Heb je toch een blessure opgelopen? Dan ben je in goede handen bij een van de fysiotherapeuten.

  1. Fitness is duur

Het is niet omdat je 101 sporten in één club kan beoefenen, dat je ook 101 keer lidgeld moet betalen. Vanaf 19,99 euro per maand word jij al kind aan huis in je fitnessclub en volg je thuis virtuele groepslessen.

  1. Bij fitness ben je afhankelijk van de openingsuren van de club

Met meer dan 1.100 clubs in België, maar ook Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Spanje, kan je zelfs tijdens een weekendje weg of een zonnige najaarsvakantie bij Basic-Fit terecht voor een work-out. Meer dan 130 van de Belgische clubs zijn zelfs 24/7 open. Een snelle work-out om 6 uur ‘s ochtends, en dan nog voor de files naar kantoor? Een late night sessie om de examenstress eraf te sporten? Geen enkel probleem!

Bovendien hoef je je niet naar een club te slepen om fit te blijven. Met de gratis Basic-Fit app heb je je mobiele sportmaatje altijd op zak! Ga voor een work-out in het park, volg een virtuele les aerobics in je woonkamer of leer gezonde smoothies maken.

Maak van fitness jouw basis. Voor een Basic-abonnement betaal je 19,99 euro per 4 weken en voor het Premium abonnement betaal je 29,99 euro per 4 weken. Met het Premium abonnement kan je trouwens een sportbuddy meenemen naar elke locatie. Op basic-fit.be vind je meer informatie, of spring eens binnen in een sportclub in je buurt.

Meer sportieve tips vind je op basic-fit.be