De officiële feestdag van de Mexicaanse cocktail ging door op 22 februari, maar een dag is natuurlijk veel te kort om dat goed te vieren. Of het is dat je kickt op gigantische katers. Daarom introduceert Cointreau ‘Margarita March’: een maand waarin we de lente feestelijk aftrappen met zelfgemaakte Margaritas. Cointreau is al één van de drie hoofdingrediënten onmisbaar in deze cocktail, samen met witte tequila en vers limoensap. De Amerikaanse bedenkster Margaret ‘Margarita’ Sames zou zelfs ooit gezegd hebben dat «een Margarita zonder Cointreau zijn geld niet waard is.»
Sinds het ontstaan in 1948 is het originele recept van de iconische cocktail onveranderd gebleven. Bijna 75 jaar later valt de perfecte balans tussen zuur en zout nog steeds in de smaak. Bovendien inspireerde de klassieker tot eindeloos veel varianten. Dit zijn alvast drie toppers!
Back to the basics
Wil je een Margarita maken volgens de regels van de kunst? Dan ben je hier aan het juiste adres.
Meng allereerst de onderstaande ingrediënten in een shaker. Schud, zeef en serveer in een gekoeld glas met zoutrandje. Versier tot slot met een schijfje limoen. Never change a winning formula!
3 cl Cointreau L'Unique
5 cl witte tequila
2 cl vers limoensap
Ijs
Pimp je cocktail met wat groen
Probeer je Margarita ter afwisseling eens uit met een twist. Deze basilicum Margarita (ook wel bekend als 'The Waltz in the Garden’) heeft een unieke, complexe smaak die je vast bevalt.
Ingrediënten:
3 cl Cointreau L'Unique
5 cl Reposado Tequila
3 cl vers limoensap
3 blaadjes basilicum
3 cl sprankelende appel cider
Hoe maak je de basilicum Margarita?
1. Voeg Cointreau, tequila, limoen en basilicum toe aan de shaker. Voeg ijs toe en schud.
2. Fijnzeven in een glas met ijs.
3. Werk af met sprankelende appelcider en garneer met basilicum.
Proef de lente in je glas
Met enkele seizoensextraatjes tover je een klassieke Margarita om tot een zoete, lente-proof variant. Probeer eens onze lente Margarita uit:
Ingrediënten:
3 cl Cointreau L'Unique
5 cl Tequila
2 cl vers limoensap
1 cl rozensiroop
Hoe maak je de lente Margarita?
1. Garneer een coupette glas met een zoutrandje.
2. Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met ijs en schud.
3. Schudden tot het goed gekoeld is.
4. Fijnzeven in het coupette glas.
5. Garneer met een rozenblaadje.