Klinkt bizar, maar we maken je geen blaasjes wijs. Dankzij de ‘passive cooking’ methode breng je je energieverbruik weer een beetje naar omlaag. Het geheim? Je water niet constant laten koken, maar alleen in het begin.
Minder energie, even lekkere pasta
Eigenlijk is passive cooking heel simpel. Je begint zoals gebruikelijk door een pot water aan de kook te brengen. Eens het water kookt, voeg je je pasta toe. Vervolgens laat je die pasta 2 minuten koken zoals normaal, maar dan zet je het vuur af en doe je het deksel op de kookpot om zo veel mogelijk warmte te behouden. Barilla maakte een overzicht met kooktijden, maar eigenlijk is het heel simpel: je kookt je pasta eerst 2 minuten en vervolgens laat je de pasta (ongeveer) even veel minuten in het water weken als kooktijd die op de verpakking staat. Als je macaroni normaal 5 minuten kookt, doe je nu dus eerst 2 minuten koken en dan 4 à 5 minuten in het water laten weken. Simpel én je bespaart een hoop energie.