1. Seksuele bewustwording
De term klinkt wat vaag, maar seksuele bewustwording legt de nadruk op de reis in plaats van de bestemming. Het orgasme is niet meer het grootste goed, in plaats daarvan concentreren we ons op alles dat daar naartoe leidt. Of je nu alleen geniet, met z’n tweeën of met meer: leven in het moment staat centraal.
2. Open intimiteit
In 2023 is er geen plaats meer voor taboes. Seks, menstruatie en andere onderwerpen mogen openlijk besproken worden. Veel jongeren richten zich trouwens tot het internet en sociale media om zich te informeren over seks en alles wat erbij komt kijken. Seksspeeltjes kopen wordt de gewoonste zaak van de wereld, net als vulvashirts en seksueel genot.
3. Smart seks
We leven in digitale tijden en volgens Lovehoney zou maar liefst 36 % van de bevolking benieuwd zijn naar hoe het is om seks te hebben met een robot. Zo ver hoeft smart seks echter niet te gaan. Je kan je ook beperken tot slimme seksspeeltjes, die je bijvoorbeeld bedient via een app of die zich automatisch aanpassen aan het ritme van de muziek in de kamer.
4. Doelbewuste afspraakjes en seksuele fantasieën
Anno 2023 zijn we op zoek naar méér. Die eerste dates zijn niet langer puur fysiek - we proberen naast een lichamelijke connectie ook een diepere mentale connectie op te zoeken, van bij het begin. Dat betekent ook dat we allerlei onderwerpen bespreken met een mogelijke partner, waaronder seksuele fantasieën. Volgens onderzoek van Lovehoney zouden die al binnen de eerste drie maanden van een relatie ter sprake komen.
5. Herontdekking van anale seks
Als er één zone is waar af en toe nog een taboe op rust, is het de anus. Voor velen is anale seks iets waar ze zelfs niet over willen nadenken, maar de prostaat - die via de anus te bereiken is - is voor mannen net een erg erogene zone die erg veel genot kan opleveren. Bang om de stap te zetten met je partner? Dan kan je alvast oefenen in je eentje en zien of het wat voor jou is vooraleer je het onderwerp ter sprake brengt.