Onderzoeksbureau YouGov hield namelijk een enquête nabij een duizendtal Italianen om erachter te komen wat zij wel of niet tolereren in de keuken. En dat leverde enkele interessante resultaten op. Zo blijkt dat dé grootste no-go voor de Italianen pasta met ketchup is, een culinaire misdaad die op de voet wordt gevolgd door het toevoegen van pasta aan een pan met koud water en ananas op pizza. Heb je Italiaanse vrienden, dan vermijd je deze no-go’s maar beter.
Top tien culinaire misdaden voor Italianen
1. Pasta met ketchup
2. Pasta toevoegen aan een pan met koud water
3. Pizza met ananas
4. Pasta als bijgerecht
5. Lange pastaslierten versnijden met een mes
6. Room toevoegen aan carbonarasaus
7. Kaas strooien op een pastagerecht met zeevruchten
8. Pasta afkoelen of afspoelen onder koud stromend water
9. Cappuccino drinken na een Italiaanse maaltijd
10. Geen zout toevoegen aan het kookwater van je pasta