Hoewel we zelf graag hadden deelgenomen aan de smaaktests, waren we tot onze grote teleurstelling niet uigenodigd op de World Cheese Awards. Dit jaar verzamelden maar liefst 4.400 kazen van 42 verschillende landen zich in Newport, Wales. En daar schopte één kaas het tot beste ter wereld. Tot ieders verbazig misschien staat er trouwens geen Franse kaas in de top drie, maar wel een Zwitsers, Nederlands en Italiaans exemplaar.
Top tien beste kazen
1. Le Gruyère AOP surchoix, Vorderfultigen (Zwitserland)
2. Gorgonzola Dolce DOP, De’ Magi (Italië)
3. Âlde Fryske, De Fryske (Nederland)
4. Grosse Tomme de Bufflonne, Prolactine (Frankrijk)
5. Tomme de chèvre, Prolactine (Frankrijk)
6. Pata de Mulo Curado, Quesería Artesanal Los Payuelos (Spanje)
7. Greensward, Murray’s Cheese (VS)
8. Devon Blue, Ticklemore Cheese (VK)
9. Grosse Tomme de chèvre, Prolactine (Frankrijk)
10. Spenwood, Village Maid Cheese (VK)