Deze Koreaanse food trends verwarmen deze winter je hart

Deze Koreaanse food trends verwarmen deze winter je hart
Foto Deliveroo

Het aantal Koreaanse restaurants neemt jaar na jaar toe. Dat merkt ook maaltijdkoerierdienst Deliveroo. Onder meer in Antwerpen, Brussel, Gent en Luik melden ze een toename van Koreaanse adresjes. Hoog tijd dus om in de culinaire wereld van K-food te duiken en te proeven van de gezonde voordelen die deze keuken te bieden heeft.

Bibimbap (비빔밥)

Foto Deliveroo

Een gerecht dat meteen ook aan populariteit won dankzij K-series en drama’s is Bibimbap. Een rijstmaaltijd met vlees, groentjes, specerijen en gebakken ei. Een heerlijke bowl waar gezondheid en smaak samengaan.

De favorieten op Deliveroo:

• Kobap, Bibimbap, Kim Sum, Bimbamboum, Hana en Chez Kimchi in Brussel

• Little Korea in Antwerpen

• Hey Joo in Gent

Yangnyeom (양념치킨)

Foto Deliveroo

Yangnyeom, een soort fried chicken, een is de variant op de Koreaanse gebakken kip die gekruid wordt met een zoete en pittige saus van gochujang, knoflook, suiker en andere kruiden. Volgens Julia Moskin van The New York Times omschreven als «the apotheosis of the Korean style».

De favorieten op Deliveroo:

• Kobap, Kim Sum, Omonni en K-Chic in Brussel;

• Hey Joo en Out Fry in Gent

• Out Fry in Luik

Manduguk (만두국, 饅頭-)

Foto Deliveroo

Hete noedelsoep of Mandu is een soep op basis van groenten en kimchi noedels, kleine stukjes tteok en een hartverwarmende bouillon die alle smaken opneemt in explodeert in je mond. Oorspronkelijk werd een basis van varkensvlees gemaakt, maar heden heb je keuze uit rundsvlees of veggie. Voor de ultieme ervaring bestel je ook nog enkele gefrituurde mandu.

De favorieten op Deliveroo:

• Kim Sum, Bimbamboum, Hana en Chez Kimchi in Brussel