Bizar. Franse ingenieurs creëren het eerste veganistische ei

Bizar. Franse ingenieurs creëren het eerste veganistische ei
Foto Papondu

Twee Franse ingenieurs, Sheryline Thavisouk en Philippine Soulères, zijn er namelijk in geslaagd het eerste veganistische ei te creëren. Het project, genaamd Papondu (niet gelegd), ontstond voor het eerst in 2017 en na jarenlange research is er nu eindelijk resultaat.

Papondu

Een ei, dat heeft een ecologische voetafdruk. Per exemplaar mag je zo’n 0,2 kilogram CO2 en 200 liter water tellen. Niet niks dus. Sheryline Thavisouk en Philippine Soulères vonden dat dat wel beter kon en ontwikkelden dus een plantaardig alternatief. Het eerste resultaat, de Papondu Battu, zal binnenkort z’n intrede maken in verschillende restaurants en bevat zeven natuurlijke ingrediënten. Op de aankomst van het veganistische ei in de supermarkten is het nog even wachten, want de ingenieurs zijn momenteel nog druk op zoek naar een duurzame verpakking. Wil je toch al graag meer weten over het project, dan kan je hier terecht.