Musk begon 2021 met een vermogen van 156 miljard dollar. Aan het einde van de rit was hij 121 miljard dollar rijker. Een deel van zijn fortuin investeert hij in zijn ruimtebedrijf SpaceX. Hij zei eerder dat hij van plan is om elf miljard dollar aan belastingen te betalen. De voormalige CEO van Amazon, Jeff Bezos, gaat het nieuwe kalenderjaar in met een vermogen van 190 miljard dollar, dat is 4,5 miljard dollar meer dan vorig jaar.
Eén Europeaan
De derde rijkste man ter wereld is de Fransman Bernard Arnault, de topman van luxeconcern LVMH dat eigenaar is van modemerken als Louis Vuitton en drankbedrijven als cognacmerk Hennessy en champagnemerk Moët & Chandon. Zijn vermogen groeide in 2021 met 61 miljard dollar aan tot 176 miljard dollar in totaal. Arnault is de enige Europeaan in de top tien, de anderen zijn Amerikanen. Acht van de tien rijkste mensen ter wereld zijn bovendien actief in de technologiesector.
Mark Zuckerberg, CEO van Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp, spekte zijn vermogen in 2021 met 25 miljard dollar aan. Volgens de miljardairsindex was hij bij de aanvang van het nieuwe jaar 128 miljard dollar waard. Microsoft-oprichter Bill Gates begon 2022 met een vermogen van 139 miljard dollar. De vermogens van Larry Page en Sergey Brin, medeoprichters van Google, overschreden in 2021 de kaap van 100 miljard dollar en bedroegen aan de start van 2021 respectievelijk 130 miljard en 125 miljard dollar.
Nummer elf op de miljardairsindex is Francoise Bettencourt Meyers uit Frankrijk, de rijkste vrouw ter wereld. Haar vermogen bedraagt bijna 94 miljard dollar.