Spot on Brik Tu-Tok: «Wij zijn de undergroundversie van Nicole & Hugo» (video)

Spot on Brik Tu-Tok: «Wij zijn de undergroundversie van Nicole & Hugo» (video)
Foto Brik Tu-Tok

Wie zijn Brik Tu-Tok?

Brik Tu-Tok is het geesteskind van theatermakers en muzikanten Maxim Storms en Linde Carrijn, die in deze onconventionele band hun creatieve energie en innerlijke werelden onder de loep houden.

Brik Tu-Tok: «Brik Tu-Tok is het freaky, high-energy, must-see DIY popuniversum. Met catchy melodieën en eigenaardige teksten geven wij een stem aan tal van excentrieke personages van wie je zou willen dat je ze (n)ooit eerder had ontmoet. Onze muzikale potpourri is poëtisch, brutaal en salty.»

Beschrijf de origin story van jullie muzikale project.

«We zijn allebei theatermakers die ongeveer vijf jaar geleden het grensgebied tussen muziek en theater wilden verkennen. Na talrijke dadaïstische klankexperimenten en ritmische composities door middel van keuken- en badkamerprullaria, hebben we nu een eigen sound ontwikkeld. Onze nieuwe plaat ‘HOT GLUE’ is een juicy cocktail geworden van kinetische synthpop, Italo kissed beats en spaced out ballads. Amusez vous!»

Hoe onderscheiden jullie zich van de grijze massa?

«Tijdens onze optredens gaan we poco loco, inclusief een catwalk van eclectische zelfgemaakte kostuums en accessoires. We spelen ook prima jazzritmes op afgedankte kinderfluitjes.»

Fans van welke gevestigde artiesten zouden jullie muziek weleens kunnen smaken?

«Aan Brik Tu-Tok valt geen touw vast te knopen, maar men vergelijkt ons soms met de B52’s, Peaches, Moloko, Cocrosie… Zelf bekijken we ons graag als een undergroundversie van Nicole & Hugo.»

God is een dj, wist Faithless ons te melden. Mocht er één plaat op endless repeat staan in de hemel, welke zouden jullie aanvragen bij jullie aankomst daarboven?

«Grace Jones met ‘Nightclubbing’»

Wat is jullie grootste muzikale ambitie?

«Met evenveel vrijheid, experiment en plezier kunnen verder bouwen aan dit Brik Tu-Tok-popuniversum.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be