YAY! De Koninklijke Serres van Laken openen binnenkort weer de deuren en je kan nu al tickets reserveren

YAY! De Koninklijke Serres van Laken openen binnenkort weer de deuren en je kan nu al tickets reserveren
Foto Unsplash

De tuiniers van de Koninklijke Serres proberen momenteel de ideale omstandigheden te creëren om de collectie zeldzame planten op het juiste moment te laten bloeien, luidt het. Ook een wandeling door de tuin van het Koninklijk Domein behoort tot de mogelijkheden.

Er zijn wegens groot succes opnieuw nocturnes op vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden en op maandag 1 mei. Op donderdag 27 april is er een aangepast parcours en begeleiding voor mensen met een beperkte mobiliteit. Bezoekers kunnen kiezen voor een lang (2,5 uur) of een kort (1,5 uur) parcours. Tijdens de nocturnes kan je enkel het korter parcours afleggen.

Plantenpracht

Wat staat je zoal te wachten wanneer je een bezoekje brengt aan de serres? Tijdens het lang parcours wandel je eerst door de tuinen van het koninklijk domein, waaronder de tempelruïnes en de rozenboog. Van daaruit gaat het bezoek verder in de serres zelf, waar je onder andere het Palmenplateau, de Perronserre en de Oranjerie kan bewonderen. Ideaal voor wie deze bezienswaardigheid in de hoofdstad nog nooit kon bezoeken, al is ook een tweede of zelfs vijfde visite de moeite waard als je het ons vraagt.

Tickets kosten 5 euro en zijn enkel via de website te koop. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis binnen, maar ook voor hen moet op voorhand gereserveerd worden.