Nieuwe uitbater voor historisch Brussels café Goudblommeke in Papier

Nieuwe uitbater voor historisch Brussels café Goudblommeke in Papier
Foto Belga / C. Ketels

«Op dit moment zijn we bezig met de laatste stappen in de procedure voor heropening, zo wordt ervoor gezorgd dat de hygiëne van het pand in orde is», aldus Gilles Lantez, de nieuwe huurder van Goudblommeke in Papier en tevens uitbater van Brasserie Verschueren op het Voorplein van Sint-Gillis.

Cultuur en folklore

Volgens het OCMW-Brussel, eigenaar van het pand, moeten ook nog de precieze voorwaarden voor de heropening van Goudblommeke in Papier bepaald worden. «Het moet opnieuw een plek van cultuur en folklore worden», klinkt het. Het café moet midden mei opnieuw de deuren openen. «Of dat is althans de bedoeling», aldus Lantez.

Het café was in het verleden niet enkel gekend om de vele bieren die er vloeiden, ook het authentieke Brusselse décor en het voedsel werden gesmaakt. Het serveren van voedsel is volgens Lantez in de toekomst niet aan de orde. «We gaan geen voedsel serveren. Dat is onze métier niet, wij hebben vooral ervaring opgebouwd in het uitbaten van een brasserie. We willen Goudblommeke in Papier vooral heropenen als estaminet.»